Про нас

Кераміка Çini — це квітка, яка розквітає у вогні. Її бутони завжди залишаються свіжими, зігріваючи вас у холодні та темні пори року, і охолоджуючи душу подихами давніх часів у спекотні дні.

Все почалося з турецького міста Кутах’я понад 100 років тому… В тій місцевості де є спеціальна земля  з якої можна виготовляти керамічні вироби Çini.  
Çini — це  традиційна турецька  кераміка, оздоблена вручну Османськими орнаментами та спеціальними кольорами, у XX  столітті Пра пра дідусь Ахмет заснував цю фабрику, яка славилася на весь Світ та вироби якої знаходяться у приватних колекціях, в світових музеях, також прикрашають палац Топ Капи у Стамбулі, інші королівські палаци і  найвідоміші пам’ятки культури Туреччини, як гробниця української Роксолани, кахельні прикраси гробниці султана Мехмета Решада, Гарем. Зараз в цьому місті функціонує родинний музей, який розповідає історію її заснування. Керамічні вироби саме цієї фабрики отримали міжнародні дипломи та прикрашають приватні родинні колекції по всьому світі.  

У 2016 році, Альона продовжила історію своєї родини, але у іншому напрямку, зберігши орнаменти та перенісши їх на тканину з допомогою ручної української  вишивки. Захоплення модою та бажання поєднати дві культури західної та східної привели до рішення навчатися у міжнародній академії моди Collège LaSalle. Підчас навчання вона активно створювала ескізи, розробляла орнаменти та вишивала вручну на тканинах, закладаючи основи для майбутнього бренду Alona Çini.

Альона також глибоко цінує українське ремесло і прагне відроджувати давні  техніки ручної вишивки, залучаючи всіх майстрів зі всієї України до співпраці. Таким чином, її бренд є своєрідним містком між двома культурами Сходу та Заходу, зберігаючи та відновлюючі традиції обох країн.

Ethical and Sustainable

Мета та місія бренду ALONA ÇINI полягає в збереженні прадавніх ручних ремесел та  традицій, майстерності та виготовленні речей, які мають етичну та екологічну цінність. Бренд використовує лише натуральні екологічно чисті тканини для створення виробів, які можуть стати спадщиною, переданою від бабусі до матері, від матері до доньки.

ALONA ÇINI – дизайнерська компанія, що базується на принципах повільної моди, яка шанує традиції. Наша історія пов’язана з розумінням важливості передачі та збереженні традиційних ремесл  з покоління в покоління, що нині є майже втраченим мистецтвом. На початку заснування бренду Альона відвідувала українські села, міста шукаючи майстрів старовинної вишивки, щоб дізнатися їхні секрети та залучити їх до створення наших унікальних дизайнів. Це допомагає нам зберегти ремесло і передавати його далі, молодому поколінню.

«Усвідомлюючи цінність спадщини предків та відповідальність за її збереження, я створюю вироби, які є надзвичайно якісними та унікальними, адже ручна робота — це як картина, яку неможливо повторити, так само із сукнями, кожна наша річ є унікальною та неповторною».

Fashion-forward tradition of the East.
Про нас
Chat with us

Shipping Location

Please select your location to see the correct prices